Titta på en Medelhavskarta. Rivieran, italienska stöveln, Dalmatien, grekiska ö-världen, turkiska sydkusten och i väster där Andalusien möter Marocko som en kniptång. Här finns den ena matkulturen efter den andra. De flesta välbekanta för oss, men här återstår även mycket kvar att upptäcka. Klicka på Menyn här nedan och ni kan se får vår speciella mix av känt och okänt. Här finns allt från en finstämd svampbuljong serverad med sobrasada och honung, en mör grillad abanico, till en utsökt baskisk ostkaka med pistagenötter. Och för ett helt sällskap så rekommenderar vi vår klassiska entrecôte på ben, en chuleton på 900 gram, som grillas över öppen eld, trancheras och serveras med en salsa verde.

På tavlan

Pan Cristal, anchoas, getost, tomat 150:-

Grillad hemgjord salsiccia på Lindoroc gris, salsa verde 235:-

Porchetta på Lindroc gris, bönragú, ramslök 295:-

Grillad Seabass 495:.

Veckans vin

Leitz, Magic Mountain, Riesling, Rheingau, Tyskland 150/750:-

Domaine Chavy Chouet, La Taupe, Pinot Noir, Bourgogne, Frankrike 180/900